Legionella Preventie

Leuker, omdat het begrijpelijk is

Legionellapreventie brengt veel zaken met zich mee, zoals uitgebreide procedures, wet- en regelgeving en papieren logboeken waar alles in te vinden is. Hierdoor kan het, zowel voor de uitvoerder als de organisatie die eindverantwoordelijk is, moeilijk zijn om deze uitvoering goed vorm te geven. Lees meer over legionellapreventie.

LegionellaDossier brengt hier verandering in. Door het proces eenvoudiger en daarmee zelfs leuk te maken wordt de uitvoer van goed legionellabeheer opeens kinderspel.

Direct informatie

Spoelen

Taak 1

Spoelen wordt eenvoudig. Want Digismart berekent zelf wanneer de volledige leidinginhoud van de kraan ververst is. De spoeling stopt dan automatisch. Zo wordt er nooit te lang of te kort gespoeld. Na het spoelen staat de rapportage direct in uw logboek.

Meten

Taak 2

Het uitvoeren van temperatuurmetingen wordt ook eenvoudiger. De intelligentie van Digismart zorgt ervoor dat een meting altijd correct wordt uitgevoerd!

Na het uitvoeren van de meting staat de rapportage direct in uw logboek.

Monstername

Taak 3

De status van de monsternametaak is altijd inzichtelijk én actueel. Het systeem ondersteunt het gehele proces: van planning tot eventuele doormelding bij overschrijdingen. Na in- of uitvoer staat de rapportage direct in uw logboek.

Keerklepcontrole

Taak 4

De jaarlijkse (én tienjaarlijkse) keerklepcontrole is eenvoudig te plannen met LegionellaDossier. Daarnaast kan deze controle door verschillende bedrijven eenvoudig worden uitgevoerd met de Digismart app. Na de inspectie is de keerkleprapportage direct in je logboeken opgenomen.

Verzegeling brandslanghaspels

Taak 5

Ook het controleren van verzegelingen wordt simpel dankzij de Digismart app. Je loopt langs de brandslanghaspel, beantwoordt een paar vragen en de controle is gereed!

Waarom legionellapreventie?

Vanuit de overheid zijn een flink aantal bedrijven en instellingen verplicht om legionellapreventieve maatregelen te treffen. Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere bedrijven en instellingen die het niet wettelijk verplicht zijn, maar waar het wel wordt aangeraden.

Benieuwd waarom legionellapreventie zo belangrijk is én waarom je als bedrijfseigenaar deze regels in acht moet nemen? Lees dan snel verder.